Wednesday, June 29, 2005

N(o)vib actie: Maak het waar!


Armoede de wereld uit!

Ik kwam er achter dat de N(o)vib een nieuwe actie is gestart. Deze steun ik graag en wil ik daarom ook onder je aandacht brengen.

Dagelijks sterven 30.000 kinderen als gevolg van extreme armoede. In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen beloofd voor 2015 de armoede in de wereld te verminderen. Deze belofte is vertaald in de acht concrete millenniumdoelen opgesteld door de Verenigde Naties. In 2015:
1. zijn extreme armoede en honger uitgebannen,
2. gaan alle jongens en meisjes naar school,
3. hebben mannen en vrouwen dezelfde rechten,
4. is kindersterkte sterk afgenomen,
5. sterven er minder vrouwen door zwangerschap,
6. is de verspreiding van AIDS en Malaria gestopt,
7. leven er meer mensen in een duurzaam leefmilieu,
8. is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp.
De meeste doelen dreigen niet gehaald te worden. Door gebrek aan politieke wil. Sluit je aan bij de wereldwijde beweging en wijs regeringsleiders op hun verantwoordelijkheid!

Dit kan je in Nederland doen door een kaart tekenen en deze naar Premier Balkenende te zenden. Volg deze link en teken! Thanx.

Tuesday, June 28, 2005

I went to the Rockinpark-festival and all I got….


Was a superfabelfantastic day. No buildup of traffic, bleu sky, sunshine and lots (40000) of smiling people. I danced, sang, cheered, clapped and really enjoyed myself. And let’s not forget the bands.

I’ve seen all the bands I intended to see (Racoon, Krezip, Ozark Henry, Jamie Cullum, Keane, Lenny Kravitz, R.E.M) and even one extra (Gabriel Rios). To be honest … I just catched a little bit of his performance. My absolute favorite of the day was: Lenny Kravitz. Man, that guy really knows how to entertain the public. It was f**kin’ amazing! Krezip really surprised me. The thing they did with the Britney Spears song Toxic was remarkable. For the first time in my life I could listen to the entire song. Highlight of the evening R.E.M.’s Everybody hurts! Send chills up and down my spine…..just got to love that song.

They say this festival was unique, once only, but hey, if they ever going to this again, they can count me in. Certainly worth doing again!

Saturday, June 25, 2005

Tomorrow, tomorrow,


I go to the festival, tomorrow, it’s only, one night awaaaayy!!
I can’t wait!! The weather forecast is abfab, not too hot, a light breeze. The park is great and the bands are going to be fantastic (I hope). I bought the ticket a few weeks ago and now all of a sudden the day is nearly there. Hooray!! Tomorrow I’m going to be at Rockinpark – Goffertpark – Nijmegen – The Netherlands.

Friday, June 24, 2005

Het is officieel een feit….. we hebben een hittegolf!


Gelukkig kwam vrijdag 24 juni 2005 de temperatuur in De Bilt wederom boven de 30 graden. Daarmee is er in Nederland officieel sprake van een hittegolf. Jippie (en Janneke ook!) Iedere keer als het KNMI deze melding uitvaardigt, vraag ik me weer af wat ik toch met deze informatie moet. Ik heb het KNMI niet nodig om te ervaren dat het heet, zeg maar gerust, bloedheet is! Eigenlijk krijg je het toch alleen maar warmer als je exact weet hoe heet het is.

De temperatuur kan warm aanvoelen maar zodra je op een thermometer kijkt, en het is nog warmer dan je gedacht had, dan breekt het zweet je spontaan uit. Maarja, blijft de vraag: Waarom hittegolfmeldingen? Bestaat er nog zo iets als een tropenrooster en gaan die alleen in na een officiële melding. Heeft Nederland een bevestiging van een vermoeden nodig? Ik heb geen flauw idee. Ik heb de site van het KNMI bekeken maar kon hier geen antwoord vinden op mijn vraag. De melding is waarschijnlijk, hoe saai ook, puur voor de statistici onder ons. Guess i’ll never know!

Ik weet wel een aantal verkoelingstips om deze hete dagen aan het begin van de zomer een beetje lekker door te komen. Trek je niets aan van de hittegolfmeldingen, je voelt zelf ook wel dat het heet is. Kijk niet op thermometers, genieten van de schaduw (daar word je ook bruin), stop je voeten in een teiltje met koud water, eet af en toe iets zouts en drink veel (water). Just keep it cool! Misschien denk je nu wat moet ik met deze melding danwel verkoelingstips. Het antwoord is simpel…. Alles of helemaal niets!. De keuze is aan jou :).

En owja vergeet niet een beetje te genieten, SMILE want het is ZOMER!!

Updated 20 juli 2006: Voor meer verkoelingstips, check this

One of my 43 thing: Discover new music!


A few days ago I heard a new song on the radio and had to hear it again. Usually that is a good sign. Yesterday I listened to the entire album and it is great. Maybe a bit to depressing for some, but I love it! Oh, by the way, the album is called Back to Bedlam by James Blunt. According to cdnow this album takes the listener through heartfelt songs of unattainable romances, lost loves and friend's failures before climaxing with James’ first-hand experience of war. I totally agree! My favorite song: You're beautiful.


Thursday, June 23, 2005

Een verborgen wereld


Sinds kort voel ik me een heuse ontdekkingsreizigster. Helaas gaat het niet gepaard met de euforie die Columbus gevoeld moet hebben toen hij voor het eerst Amerika onder ogen kreeg, maar er gaat voor mij toch een compleet nieuwe wereld open. Lange tijd was ik niet meer in de plaatselijke bibliotheek geweest, maar nu kom ik er gemiddeld vaker dan de ergste boeken verslindende boekenwurm, de snelste muziekkopieerder en de vet coolste gamer. Naast de boeken kom ik ook in deze middelgrote boekenberg voor de kranten. En daar heb ik een geheel nieuwe wereld ontdekt waarvan ik tot op de dag van mijn ontdekking geen weet had.

De krantenafdeling bevindt zich op een centrale plek in de bibliotheek maar heeft toch wel wat weg van een eilandje binnen een grote boekenplas. Om de krantenlezers op hun eiland te houden staan er als afbakening diverse ronde leestafels met daaromheen vele stoelen zodat er op het gemak de krant gelezen kan worden. Ooit geprobeerd om met meerdere mensen aan 1 ronde tafel uitgebreid de krant te lezen. Dat lukt niet! Dus eigenlijk is iedere tafel weer een eilandje op zichzelf. Eilandbewoners kunnen uiteraard de krant lezen onder het genot van versnaperingen want zelfs aan een koffie, thee, chocolademelk is gedacht. Op het eiland zijn diverse bevolkingsgroepen te onderscheiden en hieronder zal ik er een paar de revue laten passeren.

Zo hebben we daar als eerste de oprecht, geïnteresseerde en veelvoorkomende krantenlezer. Deze groep is heel makkelijk te herkennen. Zij komen binnen en begroeten wat mede echte krantenlezers. Vervolgens zoeken ze “hun” krant en lezen op het gemak, onder het genot van een warme drank, de krant van voor naar achter. Of al naar gelang van achter naar voor. Na de laatste pagina slaken zij een zucht. Leggen de krant terug op de daarvoor bestemde plaats, gooien de lege beker(s) in de afvalbak en verdwijnen na de nodige afscheidsplichtplegingen.

De tweede groep bestaat voornamelijk uit krantenverzamelaars. Deze groep is eveneens goed herkenbaar, al was het alleen maar door de dikke stapel kranten onder hun arm of voor hen op tafel. Als ik deze niet echt sociale groep zo bekijk, vraag ik me vaak af of ze bang zijn dat er ook maar iets aan hun neus voorbij gaat. Ook heb ik me wel eens afgevraagd of deze bevolkingsgroep een aparte gave heeft; kunnen zij meerdere kranten gelijktijdig lezen?. Ik heb het ze nog nooit zien doen, tenzij ze natuurlijk door middel van handoplegging de hele stapel in één keer kunnen lezen. Wat is er mis met het sociaal zijn?. Alleen maar de krant pakken die je op dat moment gaat lezen zodat een ander één van de andere nieuwste kranten kan lezen?. Veel blijkbaar!.

De derde groep is mogelijk nog net een tikje asocialer, deze kan ik alleen maar inschalen onder de krantenmafia. Gelukkig is deze bevolkingsgroep heel klein maar drukt wel een nadrukkelijk stempel op de overige eilandbezoekers. De krantenmafia is niet bereid ook maar één krant te delen met de andere bezoekers. Kranten worden achtergehouden, verstopt en soms zelfs verdonkeremaand, om zodoende de krant beschikbaar te hebben op het moment dat een ander lid van de maffia het eiland betreedt. Kranten verwisselen stiekem van hand met gefluisterde instructies. Men moet natuurlijk wel weten welke lid de krant al wel, en wie niet heeft gehad.

Vooralsnog lijkt de maffia niet te groeien. De sociale bezoeker lijkt vooralsnog niet te zwichten voor de verlokkingen van de maffia, maar de druk lijkt toe te nemen. Wat gaat er gebeuren als de maffia iedere dag meteen beslag legt op alle nieuwste edities van de kranten? Zullen de krantenlezers dan overleven op het eiland dat ooit zo mooi bedacht was? Ik hoop van wel, want sociaal gedrag maakt de wereld toch een stuk leuker en leefbaarder.

Every day is a new beginning.

And this is a new beginning for me. I’m new at this so I still have to figure out how this works. I also need to figure out if this blog is going to be in English or Dutch. For now I think it’s going to be a combo of the two. Guess you just have to wait and see….. Just like me!